Citromos sütemény

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin
  • 7,5 dkg kristálycukor
  • 1 tojássárgája
  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • csipet só
  • 27,5 dkg liszt
  • 5 dkg őrölt mandula
  • 2,5 dkg kukoricaliszt
  • 6-7 evőkanál citromos zselékrém

Elkészítése:

Egy tálban a margarint, cukrot, tojássárgáját, a citromlevét és héjat, sót keverjük össze. Óvatosan forgassuk bele két részletben a lisztet, majd a darált mandulát, végül pedig a kukoricalisztet. Vigyázzunk, ne keverjük túl intenzíven.

Tegyük a hűtőbe 4 órára pihenni. Formázzunk belőle diónyi gombócokat, és helyezzük tepsibe egymástól 2,5 cm távolságra. Ujjunkkal nyomjunk egy-egy kis mélyedést a közepükbe, majd süssük meg őket 180 fokos előmelegített sütőben szép világosra. (Kb. 20 perc)

Amint kivesszük a sütőből, töltsük meg az üregeket a citromos zselékrémmel, és hagyjuk így kihűlni.

A citromzselét a receptjeimnél megtaláljátok.