Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos korong recept

Citromos korong
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 37,5 dkg liszt
    • 1 tk sütőpor
    • 12,5 dkg cukor
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 ek tej
    • 10 dkg darált mandula
    • 20 dkg vaj

    Töltelék:

    • 1 üveg citromzselé (kb 200 g)

    Máz:

    • 12 dkg porcukor
    • 2-3 ek citromlé
    • 60 g darált pisztácia a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tésztához a lisztet és sütőport egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojást, tejet, mandulát, puha vajat. A hozzávalókat a robotgép gyúrófejével vagy kézzel összedolgozzuk. Tejet is adhatunk hozzá, ha nem akar összeállni.

    Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd fóliába téve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

    A sütőt előmelegítjük 180 fokra, de 160 fokon sütjük majd a sütit, hőlégkeveréssel.

    A tésztát kinyújtjuk 1/2 cm vastagra és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 12-15 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

    A töltelékhez a citromzselét simára keverjük,a kekszek felét megkenjük, majd üres kekszet illesztünk rá.

    A mázhoz a porcukrot és a citromlevet sűrű sziruppá keverjük, a korongok tetejére kenjük, majd pisztáciát szórunk rá és a mázat hagyjuk megszáradni. Száradás után jól zárható dobozba tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá