Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Máz:
Elkészítése:
A tésztához a lisztet és sütőport egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojást, tejet, mandulát, puha vajat. A hozzávalókat a robotgép gyúrófejével vagy kézzel összedolgozzuk. Tejet is adhatunk hozzá, ha nem akar összeállni.
Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd fóliába téve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, de 160 fokon sütjük majd a sütit, hőlégkeveréssel.
A tésztát kinyújtjuk 1/2 cm vastagra és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 12-15 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a citromzselét simára keverjük,a kekszek felét megkenjük, majd üres kekszet illesztünk rá.
A mázhoz a porcukrot és a citromlevet sűrű sziruppá keverjük, a korongok tetejére kenjük, majd pisztáciát szórunk rá és a mázat hagyjuk megszáradni. Száradás után jól zárható dobozba tesszük.