Citromos korong

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta:

  • 37,5 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 1 ek tej
  • 10 dkg darált mandula
  • 20 dkg vaj

Töltelék:

  • 1 üveg citromzselé (kb 200 g)

Máz:

  • 12 dkg porcukor
  • 2-3 ek citromlé
  • 60 g darált pisztácia a díszítéshez

Elkészítése:

A tésztához a lisztet és sütőport egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojást, tejet, mandulát, puha vajat. A hozzávalókat a robotgép gyúrófejével vagy kézzel összedolgozzuk. Tejet is adhatunk hozzá, ha nem akar összeállni.

Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, majd fóliába téve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, de 160 fokon sütjük majd a sütit, hőlégkeveréssel.

A tésztát kinyújtjuk 1/2 cm vastagra és pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A korongokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük és 12-15 percig sütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.

A töltelékhez a citromzselét simára keverjük,a kekszek felét megkenjük, majd üres kekszet illesztünk rá.

A mázhoz a porcukrot és a citromlevet sűrű sziruppá keverjük, a korongok tetejére kenjük, majd pisztáciát szórunk rá és a mázat hagyjuk megszáradni. Száradás után jól zárható dobozba tesszük.