Citromos-mákos villámsüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók gey kb 20*25 cm-es tepsihez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej (80 ml)
- 0,5 dl olaj ( fél dl)
- 0,5 dl frissen facsart citromlé
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- a tetejére porcukor
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, darált mákot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd féltretesszük.
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd belekeverjük a citromlevet és az olajat is.
Végül fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet is felváltva, közben persze szépen összekeverjük.
A masszát beleegyengetjük a sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb 17 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, tehát végezzünk tűpróbát!
A kihűlt tészta tetejét porcukorral meghintjük és kockákra vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »