Citromos-mákos villámsüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók gey kb 20*25 cm-es tepsihez:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 17 dkg kristálycukor
- 0,8 dl tej (80 ml)
- 0,5 dl olaj ( fél dl)
- 0,5 dl frissen facsart citromlé
- 15 dkg finomliszt
- 5 dkg darált mák
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag sütőpor (12 g)
- a tetejére porcukor
Elkészítése:
A lisztet, sütőport, darált mákot és a reszelt citromhéjat összekeverjük, majd féltretesszük.
Az egész tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd belekeverjük a citromlevet és az olajat is.
Végül fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keveréket és a tejet is felváltva, közben persze szépen összekeverjük.
A masszát beleegyengetjük a sütőpapírral bélelt tepsibe és előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb 17 percig sütjük. A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet, tehát végezzünk tűpróbát!
A kihűlt tészta tetejét porcukorral meghintjük és kockákra vágva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »