Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-mákos pettyeske recept

Citromos-mákos pettyeske
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 40 dkg liszt
    • 16 dkg margarin
    • 16 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • fél csomag sütőpor
    • kevés tej

    Mákos töltelékhez:

    • 25 dkg darált mák
    • 20 dkg porcukor
    • 1 citrom
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 3 ek rétesliszt

    Mázhoz:

    • 20 dkg csokoládé
    • 5 dkg vaj
    • 1 ek étolaj

    A tészta lekenéséhez:

    • 4 ek baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá.

    A tésztát 3 részre osztjuk és hideg helyen pihentetjük.

    Az első tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk (23*34 cm-es), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral.

    A második részből rudakat sodrunk és sorba rakjuk a lekváros tésztán.

    A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beletesszük a liszttel elkevert mákot, a citrom levét és reszelt héját.

    A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét megszurkáljuk.

    180 fokos sütőben 40 perc alatt világosra sütjük.

    A mázhoz a csokoládét az étolajjal, vajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta.

    Ha a csokoládé megszilárdult, forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket és felszeljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá