Citromos-mákos pettyeske recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 40 dkg liszt
- 16 dkg margarin
- 16 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- fél csomag sütőpor
- kevés tej
Mákos töltelékhez:
- 25 dkg darált mák
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 3 ek rétesliszt
Mázhoz:
- 20 dkg csokoládé
- 5 dkg vaj
- 1 ek étolaj
A tészta lekenéséhez:
- 4 ek baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,ha nem állna össze a tészta,akkor egy kis tejet adjunk hozzá.
A tésztát 3 részre osztjuk és hideg helyen pihentetjük.
Az első tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk (23*34 cm-es), majd a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk és megkenjük lekvárral.
A második részből rudakat sodrunk és sorba rakjuk a lekváros tésztán.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Beletesszük a liszttel elkevert mákot, a citrom levét és reszelt héját.
A mákos masszát elsimítjuk a rudak tetején, majd befedjük a másik kinyújtott lappal. A tetejét megszurkáljuk.
180 fokos sütőben 40 perc alatt világosra sütjük.
A mázhoz a csokoládét az étolajjal, vajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük. A kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk és egyenletesen eloszlatjuk rajta.
Ha a csokoládé megszilárdult, forró vízbe mártott késsel bejelöljük a szeleteket és felszeljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »