Citromos makaron recept

Elkészítése:
A mandulát a porcukorral egy tálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a tojásfehérje felét.
A vizet a kristálycukorral felforraljuk. Akkor jó, ha egy kanálról lecseppenve már szálat húz. Vagy ha van maghőmérő, azzal pontosan meglehet mérni a hőfokot, aminek 121 foknak kell lennie.
Míg készül a szirup, a tojásfehérje másik felét kemény habbá verjük, majd amint elkészült a szirup, folyamatosan keverve a robotgéppel lassan hozzáöntjük a tojásfehérjéhez. Vigyázzunk nagyon forró!
Kb 1 percig még keverjük, majd hozzáadjuk az ételszinezéket és még utánna kb 5-6 percig keverjük, amíg kinem hűl. Ezután óvatosan hozzáadjuk 3-4 részletben mandulás masszához.
Habzsákba töltjüka masszát és sütőpapírral bélelt tepsire kis halmokat nyomunk vigyázva, hogy ne érjenek egymáshoz.
A tepsiket egyszer-kétszer az asztalhoz csapjuk óvatosan, hogy a tésztából a levegőbuborékok távozzanak. Ezután kb 40-45 percet pihentetjük, addíg amíg a tetejük meg nem bőrösödik.
Addig előmelegítjük a sütőt 130 fokra. Pihentetés után berakjak a sütőbe és kb 20-25 perc alatt készre sütjük.
Míg sűlnek a makaronok elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük. A tejszínt kemény habbá verjük és összekverjük a túróval, majd hozzáadjuk a citrom levét és a reszelt haját. Végűl ízlés szerint édesítjük cukorral.
Amint kihűltek a makaronok, 2-2-őt krémmel összeragasztunk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »