Citromos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 citrom leve és héja
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kávéskanál víz
- 18 dkg porcukor
- 3 kávéskanál citromlé
- ízlés szerint kristálycukor
Elkészítése:
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. A masszát kikent, lisztezett, kisebb tepsibe öntjük és kb 25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).
Míg sül a tészta elkészítjük a szirupot: egy lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét. Az egészet felforraljuk.
Ha megsült a tészta még melegen egyenletesen ráöntjük a forró szirupot és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt süteményt egyforma kockákra vágjuk és a tetejét megszórjuk kristálycukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »