Citromos kocka recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 2 citrom leve és héja
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kávéskanál víz
- 18 dkg porcukor
- 3 kávéskanál citromlé
- ízlés szerint kristálycukor
Elkészítése:
Egy mély tálba beleöntjük a lisztet, hozzáadjuk a sütőport, az olvasztott margarint, a cukrot, a sót, a citrom levét és a lereszelt citrom héját, majd összekeverjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Az egészet jól összekeverjük.
A sütőt előmelegítjük 160-170 fokra. A masszát kikent, lisztezett, kisebb tepsibe öntjük és kb 25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e).
Míg sül a tészta elkészítjük a szirupot: egy lábasba öntjük a vizet, hozzáadjuk a porcukrot és a citrom levét. Az egészet felforraljuk.
Ha megsült a tészta még melegen egyenletesen ráöntjük a forró szirupot és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A kihűlt süteményt egyforma kockákra vágjuk és a tetejét megszórjuk kristálycukorral.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »