Citromos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 26 dkg porcukor
- 26 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 4 ek cukor
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg puha margarin
Teteje:
- 5 dl habtejszín
- 1 kk kakaópor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, valamint a vizet és az olajat. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a piskótát kihűlni.
Krém készítése:
A pudingporhoz adjuk a citromok kifacsart levét, az 1 citrom reszelt héját és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A puha margarint a cukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot csomómentesre keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótára rákenjük a kihűlt krémet. A tejszínből kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt elkeverjük a kakaóporral és félretesszük. A pudingos krémre rákenjük a fehér tejszínhabot, majd a kakaós habbal díszítjük. Reszelt citromhéjjal megszórjuk.
Behűtve, szeletelve kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »









