Citromos kocka recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 26 dkg porcukor
- 26 dkg liszt
- 1,5 csomag sütőpor
- 1,5 dl olaj
- 1,5 dl víz
- 2 ek kakaópor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
- 4 ek cukor
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg puha margarin
Teteje:
- 5 dl habtejszín
- 1 kk kakaópor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítése:
Tészta készítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet, valamint a vizet és az olajat. Jól elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tojáshabot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe öntjük a tésztát és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Hagyjuk a piskótát kihűlni.
Krém készítése:
A pudingporhoz adjuk a citromok kifacsart levét, az 1 citrom reszelt héját és kevés tejjel csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a maradék tejet is, majd lassú tűzön sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A puha margarint a cukorral kihabosítjuk és apránként hozzáadva a kihűlt pudingot csomómentesre keverjük.
Összeállítás:
A kihűlt piskótára rákenjük a kihűlt krémet. A tejszínből kemény habot verünk. Egy keveset kiveszünk belőle, ezt elkeverjük a kakaóporral és félretesszük. A pudingos krémre rákenjük a fehér tejszínhabot, majd a kakaós habbal díszítjük. Reszelt citromhéjjal megszórjuk.
Behűtve, szeletelve kínáljuk.