Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos emelet recept

Citromos emelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg liszt
    • 20 dkg margarin
    • tej
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 csapott evőkanál porcukor
    • 1/2 csgszalalkáli
    • pici só

    A krémhez:

    • 1,2 l tej
    • 15 dkg margarin
    • 3 csomag tejszínízű pudingpor
    • 1 db (nagyobb) vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
    • 3,5 dl (8 evőkanálnyi) körüli sárgabaracklekvár
    • 8 ek cukor

    A mázhoz:

    • 15 dkg porcukor
    • 1 tk citromlé
    • 1 ek víz
    • 3 ek rostmentes sárgabaracklekvár

    A sütéshez:

    • 25×39 cm-es tepsi (háta margarinnal kenve)

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük.

    A pudingporokat a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, reszelt citrommal, levével jó krémesre összekeverjük.

    A sütemény összeállítása:

    Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a 4. lappal.

    A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép fényes mázat kapunk, majd a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a süteményünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá