Citromos emelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Citromos emelet

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg margarin
  • tej
  • 2 tojás
  • 10 csapott evőkanál porcukor
  • 1/2 csgszalalkáli
  • pici só

A krémhez:

  • 1,2 l tej
  • 15 dkg margarin
  • 3 csomag tejszínízű pudingpor
  • 1 db (nagyobb) vegyszermentes citrom reszelt héja és leve
  • 3,5 dl (8 evőkanálnyi) körüli sárgabaracklekvár
  • 8 ek cukor

A mázhoz:

  • 15 dkg porcukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 ek víz
  • 3 ek rostmentes sárgabaracklekvár

A sütéshez:

  • 25×39 cm-es tepsi (háta margarinnal kenve)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk, tepsi hátán egyenként, 200 fokra melegített sütőben, kb 10 perc alatt kisütjük.

A pudingporokat a cukorral, tejjel sűrűre felfőzzük, majd kihűtjük. A kihabosított margarinnal, reszelt citrommal, levével jó krémesre összekeverjük.

A sütemény összeállítása:

Az alsó lapra kenjük a fele krémet, rátesszük a 2. lapot, megkenjük baracklekvárral, rátesszük a 3. lapot, rá a másik fele krémet, majd befedjük a 4. lappal.

A máz hozzávalóit a cukor teljes felolvadásig keverőgéppel keverjük, míg szép fényes mázat kapunk, majd a süteményt bevonjuk vele. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, hogy összepuhuljon a süteményünk.