Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Citromos-aszalt gyümölcsos kuglóf recept

Citromos-aszalt gyümölcsos kuglóf
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy darab kuglófhoz:

    • 25 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
    • 20 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1/2 cs sütőpor (6 gramm)
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (nagy)
    • 1 dl étolaj
    • 1 dl tej
    • 1 közepes citrom reszelt héja és leve
    • 10 dkg kandírozott citrom és narancshéj
    • 5 dkg aszalt áfonya

    Elkészítése:

    A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval, verjük fel kemény habbá, és tegyük félre.

    A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, és a tojások sárgáját, majd keverjük habosra.

    Ezután keverjük hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a tejet, majd az étolajat is.

    A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a keverékhez, keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá az aszalt gyümölcsöket is.

    Ezután apránként, óvatosan, hogy hab ne nagyon törjön, keverjük hozzá a keményre felvert tojáshabot is.

    A kuglófformát alaposan zsírozzuk és lisztezzük ki, majd egyenletesen öntsük bele a masszát.

    Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 percig, tűpróbáig. (Én légkeverésnél 160 fokon, 40 percig sütöttem)

    A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában hűlni, majd fordítsuk át egy rácsra, és hűtsük ki teljesen.

    Tipp:

    Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd szeleteljük fel, és úgy kínáljuk. A tésztája finom, szaftos, aszalt gyümölcsöt pedig ízlés szerint adhatunk hozzá.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá