Charlotte túrótorta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 kanál cukor
- 6 kanál liszt
- pici só
- 1 kávéskanál sütőpor
- baracklekvár
A töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 4 dl tejszín
- 1 vanília cukor
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg porcukor
- 8 db zselatin lap
- 1 ananászkompót (lehet más is)
- lekvár
Elkészítése:
A tojások sárgáját egy nagy tálban habosra keverem a cukorral és a vaníliás cukorral. A lisztet, összeszitálom a sütőporral, a tojások fehérjéből kemény habot verek.
A tojássárgájába óvatosan belekeverem a lisztet, majd a felvert tojás fehérjét. Sütőpapírral kibélelt sütőformában 160 fokon előmelegített sütőben, tűpróbáig aranysárágra sütöm. Kiborítom, majd egy nedves konyharuhával feltekerem, és hagyom kihűlni. Amikor kihűlt kitekerem és megkenem lekvárral, majd feltekerem újból.
A tejszínt kemény habbá verem, a zselatint beáztatom. A túrót, a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot kikavarom, majd hozzáadom a beáztatott felmelegített zselatint és a tejszínhabot.
A piskótatekercset ujjnyi vastagságúra szelem, az ananász darabokat beleszórom a krémbe.
Egy tálat kibélelek a piskóta tekercsekkel, beleöntöm a krémet, majd ezt is belefedem. ( Ha nem lenne elég a piskótatekercs babapiskótával pótolom.)
Legalább 6 órára hűtőbe tesszük, tálaláskor egy tányért teszünk rá és kiborítjuk.