Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Capuccinó szelet recept

Capuccinó szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 dl cukor
    • 4 dl liszt
    • 1/2 csomag sütőpor
    • 7 evőkanál olaj
    • 2 evőkanál kakaó

    Krém:

    • 25 dkg margarin
    • 25 dkg porcukor
    • 6 dl tej
    • 2 csomag pudingpor (tejszín ízű)
    • 1 kanál kakaópor
    • 1 kanál őrölt kávé

    Máz:

    • 3 evőkanál cukor
    • 3 evőkanál kakaópor
    • 3 evőkanál víz
    • 5 dkg vaj

    Elkészítése:

    A hozzávalókból a tésztát kikent, 33x26cm-s tepsiben megsütjük. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral felfőzzük, ha kihűlt a margarinnal összekeverjük.

    A kész krémet kettévesszük, az egyik felét rákenjük a piskótára a másik felébe 1 kanál kakaóport és 1 kanál őrölt kávét keverünk ,majd rákenjük a másik krémre.

    Erre a krémre kerül a csokimáz, melyhez a cukrot, kakaóport és a vizet, a cukor olvadásáig felfőzzük, majd tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat.

    Ezt olvadásig keverjük és kicsit hűtjük, amíg sűrűsödik.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá