Capuccinó szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 6 tojás
  • 3 dl cukor
  • 4 dl liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 7 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál kakaó

Krém:

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 6 dl tej
  • 2 csomag pudingpor (tejszín ízű)
  • 1 kanál kakaópor
  • 1 kanál őrölt kávé

Máz:

  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál víz
  • 5 dkg vaj

Elkészítése:

A hozzávalókból a tésztát kikent, 33x26cm-s tepsiben megsütjük. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tejet a pudingporral felfőzzük, ha kihűlt a margarinnal összekeverjük.

A kész krémet kettévesszük, az egyik felét rákenjük a piskótára a másik felébe 1 kanál kakaóport és 1 kanál őrölt kávét keverünk ,majd rákenjük a másik krémre.

Erre a krémre kerül a csokimáz, melyhez a cukrot, kakaóport és a vizet, a cukor olvadásáig felfőzzük, majd tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat.

Ezt olvadásig keverjük és kicsit hűtjük, amíg sűrűsödik.