Cappuccino rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Piskótához:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 2 tk instant kávé
- 50 ml habtejszín (30%-os)
- 500 gr mascarpone
- 100-150 gr porcukor (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín (35%-os vagy végszükség esetén cukrászhab)
Továbbá:
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
A piskótához egy lapos gáztepsi méretű tepsi alját sütőpapírral fedjük. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel legalább 10 percen át habosítjuk. Valóban jó habosnak kell lennie.
A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk, majd egy spatula segítségével beleforgatjuk a tojáshabba.
A tepsire öntjük, amit aztán 180 fokra előmelegített sütőbe tolunk és 20-30 perc (sütő függő) alatt készre sütünk. Mivel vékony lap, figyeljünk, mert könnyen kiszárad, viszont ne nyitogassuk azért rá a sütő ajtaját.
A sütőből kivéve egy konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük és hagyjuk hűlni.
A krémhez a kis adag tejszínt megmelegítjük, majd feloldjuk benne az instant kávét.
A mascarponet a porcukorral és a már nem meleg kávés tejszínnel kikeverjük, majd beleöntjük a 2 dl tejszínt is és nem túl kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótát kicsavarjuk, megkenjük egyenletesen (nem túl vastagon) a krémmel, majd vastagon szitálunk rá cukrozatlan kakaóport.
Feltekerjük és hűtőbe tesszük dermedni. Akár egy darab folpackba is csomagolhatjuk, hogy stabilabban tartsa a tekercset.
Másnap a hűtőből kivéve szeleteljük és a tetejét is cukrozatlan kakaóporral szórjuk.
Tipp:
Ízlés szerint kávésabbra is lehet készíteni.