Cappuccino rolád recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótához:
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 csapott evőkanál cukor
- 4 púpos evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Krémhez:
- 2 tk instant kávé
- 50 ml habtejszín (30%-os)
- 500 gr mascarpone
- 100-150 gr porcukor (ízlés szerint)
- 2 dl habtejszín (35%-os vagy végszükség esetén cukrászhab)
Továbbá:
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése:
A piskótához egy lapos gáztepsi méretű tepsi alját sütőpapírral fedjük. A tojásokat a cukorral kézi robotgéppel legalább 10 percen át habosítjuk. Valóban jó habosnak kell lennie.
A lisztet a kakaóporral összeszitáljuk, majd egy spatula segítségével beleforgatjuk a tojáshabba.
A tepsire öntjük, amit aztán 180 fokra előmelegített sütőbe tolunk és 20-30 perc (sütő függő) alatt készre sütünk. Mivel vékony lap, figyeljünk, mert könnyen kiszárad, viszont ne nyitogassuk azért rá a sütő ajtaját.
A sütőből kivéve egy konyharuhára borítjuk, eltávolítjuk a sütőpapírt, majd a konyharuhával együtt feltekerjük és hagyjuk hűlni.
A krémhez a kis adag tejszínt megmelegítjük, majd feloldjuk benne az instant kávét.
A mascarponet a porcukorral és a már nem meleg kávés tejszínnel kikeverjük, majd beleöntjük a 2 dl tejszínt is és nem túl kemény habbá verjük.
A kihűlt piskótát kicsavarjuk, megkenjük egyenletesen (nem túl vastagon) a krémmel, majd vastagon szitálunk rá cukrozatlan kakaóport.
Feltekerjük és hűtőbe tesszük dermedni. Akár egy darab folpackba is csomagolhatjuk, hogy stabilabban tartsa a tekercset.
Másnap a hűtőből kivéve szeleteljük és a tetejét is cukrozatlan kakaóporral szórjuk.
Tipp:
Ízlés szerint kávésabbra is lehet készíteni.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.20 kedd
A hét második napján sokszor már elvárjuk magunktól, hogy valami tartalmasa
Tovább olvasom »
Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »