Burgonyás masni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 evőkanál só
- 1 csomag sütőpor
- 250 g joghurt
- 750 g finomliszt (kb)
- 40 g friss élesztő
Töltelék:
- 6 darab burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál paradicsompüré
- 1,5 teáskanál füstölt pirospaprika
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
Tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
Elkészítése:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, joghurtot, élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges. akkor adjunk hozzá még kevés lisztet. Amikor felvette az összes lisztet a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat is és dagasszuk kb 10 percig. A kezünktől és az edény falától elváló, puha tésztát kell kapnunk.
Takarjuk le és kelesszük kb 1 órán át.
Töltelék:
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük puhára, szűrjük ls és még melegen törjük össze, majd hűtsük ki.
A hagymát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Az olajat forrósítsuk fel és pirítsuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a burgonyát, majd alaposan keverjük össze és pirítsuk együtt. Közben sózzuk, borsozzuk és ízesítsük szerecsendióval.
Kb 5 perc pirítás után vegyük le a tűzről és keverjük el benne az aprított petrezselymet is. Töltés előtt hűtsük ki teljesen.
Formázás és sütés:
A megkelt tésztát osszuk 6-8 darabra. A részeket egyenként gömbölyítsük, majd takarjuk le.
Vegyünk magunk elé egy darab tésztát és nyújtsuk vagy lapogassuk ki a kezünkkel kb 20 cm átmérőjű körré. Vágjuk 8 háromszögre. Egy háromszögön ejtsünk az oldalával két darab párhuzamos bemetszést. A szélesebbik felére tegyünk egy teáskanál tölteléket, majd a háromszög tetjét hajtsuk a töltelék alá.
A megformázott tésztákat tegyük tepsire, egymástól kicsit távolabb. A töbi tésztát is így formázzuk meg.
A tojássárgákat keverjük el kevés tejjel és kenjük le a megformázott tészták tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »