Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Burgonyás masni recept

Burgonyás masni
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 2,5 dl tej
    • 1,5 dl olaj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 evőkanál só
    • 1 csomag sütőpor
    • 250 g joghurt
    • 750 g finomliszt (kb)
    • 40 g friss élesztő

    Töltelék:

    • 6 darab burgonya
    • 1 fej vöröshagyma
    • 2 evőkanál olaj
    • 1,5 evőkanál paradicsompüré
    • 1,5 teáskanál füstölt pirospaprika
    • őrölt szerecsendió
    • bors
    • 0,5 csokor petrezselyemzöld

    Tetejére:

    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • kevés tej

    Elkészítése:

    Tészta:

    A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.

    A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, joghurtot, élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges. akkor adjunk hozzá még kevés lisztet. Amikor felvette az összes lisztet a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat is és dagasszuk kb 10 percig. A kezünktől és az edény falától elváló, puha tésztát kell kapnunk.

    Takarjuk le és kelesszük kb 1 órán át.

    Töltelék:

    A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük puhára, szűrjük ls és még melegen törjük össze, majd hűtsük ki.

    A hagymát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Az olajat forrósítsuk fel és pirítsuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a burgonyát, majd alaposan keverjük össze és pirítsuk együtt. Közben sózzuk, borsozzuk és ízesítsük szerecsendióval.

    Kb 5 perc pirítás után vegyük le a tűzről és keverjük el benne az aprított petrezselymet is. Töltés előtt hűtsük ki teljesen.

    Formázás és sütés:

    A megkelt tésztát osszuk 6-8 darabra. A részeket egyenként gömbölyítsük, majd takarjuk le.

    Vegyünk magunk elé egy darab tésztát és nyújtsuk vagy lapogassuk ki a kezünkkel kb 20 cm átmérőjű körré. Vágjuk 8 háromszögre. Egy háromszögön ejtsünk az oldalával két darab párhuzamos bemetszést. A szélesebbik felére tegyünk egy teáskanál tölteléket, majd a háromszög tetjét hajtsuk a töltelék alá.

    A megformázott tésztákat tegyük tepsire, egymástól kicsit távolabb. A töbi tésztát is így formázzuk meg.

    A tojássárgákat keverjük el kevés tejjel és kenjük le a megformázott tészták tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek