Burgonyás masni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 evőkanál só
- 1 csomag sütőpor
- 250 g joghurt
- 750 g finomliszt (kb)
- 40 g friss élesztő
Töltelék:
- 6 darab burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál paradicsompüré
- 1,5 teáskanál füstölt pirospaprika
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
Tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
Elkészítése:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, joghurtot, élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges. akkor adjunk hozzá még kevés lisztet. Amikor felvette az összes lisztet a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat is és dagasszuk kb 10 percig. A kezünktől és az edény falától elváló, puha tésztát kell kapnunk.
Takarjuk le és kelesszük kb 1 órán át.
Töltelék:
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük puhára, szűrjük ls és még melegen törjük össze, majd hűtsük ki.
A hagymát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Az olajat forrósítsuk fel és pirítsuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a burgonyát, majd alaposan keverjük össze és pirítsuk együtt. Közben sózzuk, borsozzuk és ízesítsük szerecsendióval.
Kb 5 perc pirítás után vegyük le a tűzről és keverjük el benne az aprított petrezselymet is. Töltés előtt hűtsük ki teljesen.
Formázás és sütés:
A megkelt tésztát osszuk 6-8 darabra. A részeket egyenként gömbölyítsük, majd takarjuk le.
Vegyünk magunk elé egy darab tésztát és nyújtsuk vagy lapogassuk ki a kezünkkel kb 20 cm átmérőjű körré. Vágjuk 8 háromszögre. Egy háromszögön ejtsünk az oldalával két darab párhuzamos bemetszést. A szélesebbik felére tegyünk egy teáskanál tölteléket, majd a háromszög tetjét hajtsuk a töltelék alá.
A megformázott tésztákat tegyük tepsire, egymástól kicsit távolabb. A töbi tésztát is így formázzuk meg.
A tojássárgákat keverjük el kevés tejjel és kenjük le a megformázott tészták tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »