Burgonyás masni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl olaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 evőkanál só
- 1 csomag sütőpor
- 250 g joghurt
- 750 g finomliszt (kb)
- 40 g friss élesztő
Töltelék:
- 6 darab burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1,5 evőkanál paradicsompüré
- 1,5 teáskanál füstölt pirospaprika
- őrölt szerecsendió
- só
- bors
- 0,5 csokor petrezselyemzöld
Tetejére:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kevés tej
Elkészítése:
Tészta:
A tejet meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
A lisztbe belekeverjük a sót és a sütőport. Hozzáadjuk a tojásfehérjéket, joghurtot, élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Ha szükséges. akkor adjunk hozzá még kevés lisztet. Amikor felvette az összes lisztet a tészta, akkor adjuk hozzá az olajat is és dagasszuk kb 10 percig. A kezünktől és az edény falától elváló, puha tésztát kell kapnunk.
Takarjuk le és kelesszük kb 1 órán át.
Töltelék:
A burgonyát hámozzuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben főzzük puhára, szűrjük ls és még melegen törjük össze, majd hűtsük ki.
A hagymát hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra. Az olajat forrósítsuk fel és pirítsuk meg rajta a hagymát, majd adjuk hozzá a paradicsomot és a burgonyát, majd alaposan keverjük össze és pirítsuk együtt. Közben sózzuk, borsozzuk és ízesítsük szerecsendióval.
Kb 5 perc pirítás után vegyük le a tűzről és keverjük el benne az aprított petrezselymet is. Töltés előtt hűtsük ki teljesen.
Formázás és sütés:
A megkelt tésztát osszuk 6-8 darabra. A részeket egyenként gömbölyítsük, majd takarjuk le.
Vegyünk magunk elé egy darab tésztát és nyújtsuk vagy lapogassuk ki a kezünkkel kb 20 cm átmérőjű körré. Vágjuk 8 háromszögre. Egy háromszögön ejtsünk az oldalával két darab párhuzamos bemetszést. A szélesebbik felére tegyünk egy teáskanál tölteléket, majd a háromszög tetjét hajtsuk a töltelék alá.
A megformázott tésztákat tegyük tepsire, egymástól kicsit távolabb. A töbi tésztát is így formázzuk meg.
A tojássárgákat keverjük el kevés tejjel és kenjük le a megformázott tészták tetejét. 200 fokra előmelegített sütőben (alsó-felső sütéssel) kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »