Csoki szószos brownie recept

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát. Körülbelül 24 cm-es formát használunk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Közben egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sót, a kakaót és a sütőport, majd apránként a vajas alaphoz dolgozzuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Először egy kisebb adag habot durván belekeverünk a kakaós masszába, hogy fellazítsuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a maradék habot, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát az előkészített tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután a torta kihűlt, tetszés szerint lekvárral, gyümölcsszósszal vagy csokoládéöntettel kínáljuk.
A csokiöntethez fél tábla tejcsokoládét összetörünk, és 1-2 dl tejszínt felmelegítünk. A meleg tejszínt a csokira öntjük, majd addig keverjük, amíg sima nem lesz. A kész szósszal bevonjuk a tortát, és akár csokidarával is megszórhatjuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »