Csoki szószos brownie recept

Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát. Körülbelül 24 cm-es formát használunk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Közben egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sót, a kakaót és a sütőport, majd apránként a vajas alaphoz dolgozzuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Először egy kisebb adag habot durván belekeverünk a kakaós masszába, hogy fellazítsuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a maradék habot, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát az előkészített tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután a torta kihűlt, tetszés szerint lekvárral, gyümölcsszósszal vagy csokoládéöntettel kínáljuk.
A csokiöntethez fél tábla tejcsokoládét összetörünk, és 1-2 dl tejszínt felmelegítünk. A meleg tejszínt a csokira öntjük, majd addig keverjük, amíg sima nem lesz. A kész szósszal bevonjuk a tortát, és akár csokidarával is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »