Csoki szószos brownie recept
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát. Körülbelül 24 cm-es formát használunk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Közben egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sót, a kakaót és a sütőport, majd apránként a vajas alaphoz dolgozzuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Először egy kisebb adag habot durván belekeverünk a kakaós masszába, hogy fellazítsuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a maradék habot, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát az előkészített tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután a torta kihűlt, tetszés szerint lekvárral, gyümölcsszósszal vagy csokoládéöntettel kínáljuk.
A csokiöntethez fél tábla tejcsokoládét összetörünk, és 1-2 dl tejszínt felmelegítünk. A meleg tejszínt a csokira öntjük, majd addig keverjük, amíg sima nem lesz. A kész szósszal bevonjuk a tortát, és akár csokidarával is megszórhatjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









