Hozzávalók:
Szósz:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és kivajazzuk, kilisztezzük a tortaformát. Körülbelül 24 cm-es formát használunk.
A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd folyamatosan hozzáadjuk egyenként a tojások sárgáját. Közben egy másik edényben összekeverjük a lisztet, a sót, a kakaót és a sütőport, majd apránként a vajas alaphoz dolgozzuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük. Először egy kisebb adag habot durván belekeverünk a kakaós masszába, hogy fellazítsuk. Ezután óvatosan beleforgatjuk a maradék habot, ügyelve arra, hogy a hab ne törjön össze.
A masszát az előkészített tortaformába öntjük, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Miután a torta kihűlt, tetszés szerint lekvárral, gyümölcsszósszal vagy csokoládéöntettel kínáljuk.
A csokiöntethez fél tábla tejcsokoládét összetörünk, és 1-2 dl tejszínt felmelegítünk. A meleg tejszínt a csokira öntjük, majd addig keverjük, amíg sima nem lesz. A kész szósszal bevonjuk a tortát, és akár csokidarával is megszórhatjuk.