Boszorkánypogácsa recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.
A sütőt előmelegítjük és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.
A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk.
Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.
Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.
Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe.
170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Legutoljára pedig egy kevés sárgabaracklekvárt kanalazunk a lyukakba.
Tipp:
Egyik gyermekem nem kedveli a túl krémes sütiket, ezért inkább lekváros édességeket készítek, mert azt igencsak szereti. Ez az egyik, ami csak pár alapanyagból és könnyen megsüthető. Omlós és a lekvár tökéletesen kiegészíti. Olyan jövök-megyek és bekapok egy sütit fajta. Nagyobb dobozban egymás mellé sorakoztatva, légmentesen elzárva sokáig friss marad.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »