Boszorkánymáglya torta recept

Hozzávalók:
- 250 g fagyasztott gesztenyepüré
- 200 g babapiskóta
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 100 g tejcsokoládé
- 30 g margarin
- kevés tej a babapiskóta mártogatásához (én kevés kávét is adtam hozzá)
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítése:
Egy kevés tejet öntünk egy tányérba, belekeverjük a rumaromát (pici kávét). Ebbe forgatjuk bele egy pillanatra a babapiskótákat, majd ezután egy téglalap formájú jénai tálba (én egy 26 cm tortaformába) fektetjük bele, szép sorban. Ez lesz az első réteg.
A tejszínt 2 evőkanál cukorral felverjük és a felét a piskótára simítjuk. Ennek a tetejére ráreszeljük a gesztenyepüré felét, tökgyaluval.
A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, a felét rálocsoljuk a gesztenyére.
Ugyanezt megismételjük még egyszer, a csokoládé tetejére egy réteg áztatott piskóta, rá a tejszín, a gesztenye másik fele, végül a maradék csoki.
Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »