Boszorkánymáglya torta recept

Hozzávalók:
- 250 g fagyasztott gesztenyepüré
- 200 g babapiskóta
- 4 dl habtejszín
- 2 evőkanál cukor
- 100 g tejcsokoládé
- 30 g margarin
- kevés tej a babapiskóta mártogatásához (én kevés kávét is adtam hozzá)
- 1 teáskanál rumaroma
Elkészítése:
Egy kevés tejet öntünk egy tányérba, belekeverjük a rumaromát (pici kávét). Ebbe forgatjuk bele egy pillanatra a babapiskótákat, majd ezután egy téglalap formájú jénai tálba (én egy 26 cm tortaformába) fektetjük bele, szép sorban. Ez lesz az első réteg.
A tejszínt 2 evőkanál cukorral felverjük és a felét a piskótára simítjuk. Ennek a tetejére ráreszeljük a gesztenyepüré felét, tökgyaluval.
A csokoládét a margarinnal gőz fölött megolvasztjuk, a felét rálocsoljuk a gesztenyére.
Ugyanezt megismételjük még egyszer, a csokoládé tetejére egy réteg áztatott piskóta, rá a tejszín, a gesztenye másik fele, végül a maradék csoki.
Másnap szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »
Imádjuk a cukkinit! Íme 10 ellenállhatatlan recept
Ha van egy jó cukkinid, már csak a recept kell hozzá! Ezek a változatos, fi
Tovább olvasom »
Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »