Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Berlini szelet recept

Berlini szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 33 dkg liszt
    • 15 dkg margarin
    • 5 dkg zsír
    • 12 dkg porcukor
    • 10 g sütőpor
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 5-6 ek baracklekvár

    A töltelékhez:

    • 25 dkg darált dió
    • 10 dkg kekszmorzsa
    • 10 dkg porcukor
    • 0,5 dl rum
    • 2 dl tej

    A piskótához:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg porcukor
    • 4 evőkanál liszt

    A mázhoz:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 dkg porcukor
    • 1 evőkanál citromlé

    Elkészítése:

    A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással, tojássárgával és a cukorral jól eldolgozzuk és összegyúrjuk.

    Kinyújtjuk, 23*34 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.

    A diót, kekszmorzsát a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük.

    A piskótához az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát a diós töltelék tetejére simítjuk és az egészet 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

    Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára, fényesre keverjük. A mázzal bevonjuk a kisült, még forró tésztát.

    Amikor kihűlt és a máz is rászáradt, szeletelhetjük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá