Berlini szelet recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 33 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg zsír
- 12 dkg porcukor
- 10 g sütőpor
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 5-6 ek baracklekvár
A töltelékhez:
- 25 dkg darált dió
- 10 dkg kekszmorzsa
- 10 dkg porcukor
- 0,5 dl rum
- 2 dl tej
A piskótához:
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 10 dkg porcukor
- 4 evőkanál liszt
A mázhoz:
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással, tojássárgával és a cukorral jól eldolgozzuk és összegyúrjuk.
Kinyújtjuk, 23*34 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.
A diót, kekszmorzsát a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük.
A piskótához az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát a diós töltelék tetejére simítjuk és az egészet 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára, fényesre keverjük. A mázzal bevonjuk a kisült, még forró tésztát.
Amikor kihűlt és a máz is rászáradt, szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!