Berlini szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 33 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg zsír
  • 12 dkg porcukor
  • 10 g sütőpor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 5-6 ek baracklekvár

A töltelékhez:

  • 25 dkg darált dió
  • 10 dkg kekszmorzsa
  • 10 dkg porcukor
  • 0,5 dl rum
  • 2 dl tej

A piskótához:

  • 4 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 4 evőkanál liszt

A mázhoz:

  • 1 tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál citromlé

Elkészítése:

A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással, tojássárgával és a cukorral jól eldolgozzuk és összegyúrjuk.

Kinyújtjuk, 23*34 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.

A diót, kekszmorzsát a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük.

A piskótához az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát a diós töltelék tetejére simítjuk és az egészet 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára, fényesre keverjük. A mázzal bevonjuk a kisült, még forró tésztát.

Amikor kihűlt és a máz is rászáradt, szeletelhetjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!