Hozzávalók:
A tésztához:
A töltelékhez:
A piskótához:
A mázhoz:
Elkészítése:
A sütőporral elkevert lisztet a margarinnal, zsírral, a tojással, tojássárgával és a cukorral jól eldolgozzuk és összegyúrjuk.
Kinyújtjuk, 23*34 cm-es méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és megkenjük a lekvárral.
A diót, kekszmorzsát a cukorral, a rummal és a tejjel összekeverjük, majd a tésztára kenjük.
A piskótához az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a lisztet. A masszát a diós töltelék tetejére simítjuk és az egészet 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a mázat: a tojásfehérjét a cukorral és a citromlével simára, fényesre keverjük. A mázzal bevonjuk a kisült, még forró tésztát.
Amikor kihűlt és a máz is rászáradt, szeletelhetjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!