Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bellini szelet recept

Bellini szelet
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Piskótához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 ek liszt
    • 3 ek cukor
    • 2 ek étkezési keményítő
    • 1,5 tk sütőpor

    Töltelékhez:

    • kb 3,5 doboz őszibarack befőtt
    • 1/2 kg túró
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 citrom reszelt héja
    • 4 dl habtejszín
    • 20 dkg cukor
    • 3,5 dkg instant zselatin

    Zseléhez:

    • 3,5 darab őszibarack
    • 2 dl őszibaracklé
    • 1 dl víz
    • 2 evőkanál étkzési zselatin
    • 2 evőkanál cukor
    • ostyarvirág a díszítéshez

    Elkészítése:

    A tojásokat a robotgép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport. A lisztes keveréket a tojáshoz szitáljuk és csomómentesre keverjük. A masszát egy 20*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.

    A krémhez a túrót a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, a cukorral és a pépesített barackbefőttel jól összekeverjük, majd az instant zselatint a tejszínbe keverjük és kemény habbá verjük. Ha kész, akkor óvatosan a túróhoz keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük és hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük.

    A zseléhez a barackot pépesítjük, majd vízben feloldjuk a zselatint, a cukrot hozzáöntjük és addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Langyosra hűtjük és az őszibarack sziruphoz keverjük. Végül a lehűtött túrókrémre öntjük és elkenjük a tetején.

    Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és ostyavirágokkal díszítjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá