Bellini szelet

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Piskótához:

  • 3 tojás
  • 2 ek liszt
  • 3 ek cukor
  • 2 ek étkezési keményítő
  • 1,5 tk sütőpor

Töltelékhez:

  • kb 3,5 doboz őszibarack befőtt
  • 1/2 kg túró
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 dl habtejszín
  • 20 dkg cukor
  • 3,5 dkg instant zselatin

Zseléhez:

  • 3,5 darab őszibarack
  • 2 dl őszibaracklé
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál étkzési zselatin
  • 2 evőkanál cukor
  • ostyarvirág a díszítéshez

Elkészítése:

A tojásokat a robotgép üstjébe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt keményre felverjük. A liszthez hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport. A lisztes keveréket a tojáshoz szitáljuk és csomómentesre keverjük. A masszát egy 20*30 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 10 perc alatt megsütjük.

A krémhez a túrót a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, a cukorral és a pépesített barackbefőttel jól összekeverjük, majd az instant zselatint a tejszínbe keverjük és kemény habbá verjük. Ha kész, akkor óvatosan a túróhoz keverjük, majd a kihűlt piskótára kenjük és hűtőbe tesszük, amíg a zselét elkészítjük.

A zseléhez a barackot pépesítjük, majd vízben feloldjuk a zselatint, a cukrot hozzáöntjük és addig melegítjük, amíg a zselatin elolvad. Langyosra hűtjük és az őszibarack sziruphoz keverjük. Végül a lehűtött túrókrémre öntjük és elkenjük a tetején.

Forró vízbe mártott késsel felszeleteljük és ostyavirágokkal díszítjük.