Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Békebeli almáspite recept

Békebeli almáspite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 50 dkg finomliszt
    • 12 dkg cukor
    • 12 dkg zsír
    • 1 teáskanál sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 evőkanál tejföl
    • csipet só

    Töltelékhez:

    • 1,5 kg alma
    • cukor ízlés szerint
    • fahéj ízlés szerint
    • 1 evőkanál zsemlemorzsa

    Tetejére:

    • 1 evőkanál tejfől
    • porcukor

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.

    Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat.

    Egy tepsit (25*35 cm) sütőpapírral bélelünk vagy kikenünk zsírral. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretű lappá. Belefektetjük a tepsibe, rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. A töltelék tetejét egy elsimítjuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
    A maradék tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket.

    A tészta tetejét megkenjük a tejföllel, megszurkáljuk villával és 170 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.

    Ha kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá