Békebeli almáspite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 12 dkg zsír
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1 evőkanál tejfől
- porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat.
Egy tepsit (25*35 cm) sütőpapírral bélelünk vagy kikenünk zsírral. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretű lappá. Belefektetjük a tepsibe, rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. A töltelék tetejét egy elsimítjuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
A maradék tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket.
A tészta tetejét megkenjük a tejföllel, megszurkáljuk villával és 170 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.