Békebeli almáspite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 12 dkg cukor
- 12 dkg zsír
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál tejföl
- csipet só
Töltelékhez:
- 1,5 kg alma
- cukor ízlés szerint
- fahéj ízlés szerint
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
Tetejére:
- 1 evőkanál tejfől
- porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd becsomagoljuk és betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
Az almát meghámozzuk és lereszeljük. Ízlés szerint adunk hozzá cukrot és fahéjat.
Egy tepsit (25*35 cm) sütőpapírral bélelünk vagy kikenünk zsírral. A tésztát két részre osztjuk és az egyiket lisztezett deszkán kinyújtjuk tepsi méretű lappá. Belefektetjük a tepsibe, rászórjuk a zsemlemorzsát és egyenletesen elterítjük rajta a tölteléket. A töltelék tetejét egy elsimítjuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával.
A maradék tésztát is kinyújtjuk és befedjük vele a tölteléket.
A tészta tetejét megkenjük a tejföllel, megszurkáljuk villával és 170 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Ha kihűlt, felszeleteljük és porcukorral megszórva tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »