Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bécsi fahéjas kalács recept

Bécsi fahéjas kalács
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg sovány túró
    • 6 ek tej
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 dl olaj
    • 10 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 1 tasak vaníliás cukor
    • 40 dkg liszt
    • 1 tasak sütőpor

    A töltelék

    • 3 ek mazsola
    • 3 ek rum
    • 25 dkg darált mandula
    • 5 dkg cukor
    • 1,5 tk fahéj
    • 1 kk reszelt citromhéj
    • 1 késhegynyi kardamom
    • 5 ek tejszín
    • 20 dkg marcipánmassza

    Szóráshoz

    • porcukor

    Elkészítése:

    A túrót a tejjel, a tojással, az olajjal, sóval összekeverem. A sütőport a lisztbe keverem, és hozzáteszem a túróhoz. Sima tésztává gyúrom.

    A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát kinyújtom 40×25 cm-esre. A hosszabb oldaláról egy 2 cm-es csíkot levágok. A tésztát egy kivajazott sütőtepsibe helyezem és a marcipánt, amit két fólia között nyújtottam ki, középre ráfektetem.

    Erre rákenem a mandulamasszát, amit úgy készítek el, hogy a mazsolát forró vízben megmosom, szárazra törlöm, durvára vágom, és ráöntöm a rumot. A mandulát a cukorral, fahéjjal, kardalommal, citromhéjjal, rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverem.

    A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem középig kell feltekerni. A levágott tésztacsíkot négy darabba vágom, a tészta tetejére fektetem, és rányomkodom.

    A sütőbe téve 50 perc alatt aranysárgára sütöm. Melegen megszórom porcukorral. Frissen a legfinomabb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá