Hozzávalók:
A töltelék
Szóráshoz
Elkészítése:
A túrót a tejjel, a tojással, az olajjal, sóval összekeverem. A sütőport a lisztbe keverem, és hozzáteszem a túróhoz. Sima tésztává gyúrom.
A sütőt 180 fokra előmelegítem. A tésztát kinyújtom 40×25 cm-esre. A hosszabb oldaláról egy 2 cm-es csíkot levágok. A tésztát egy kivajazott sütőtepsibe helyezem és a marcipánt, amit két fólia között nyújtottam ki, középre ráfektetem.
Erre rákenem a mandulamasszát, amit úgy készítek el, hogy a mazsolát forró vízben megmosom, szárazra törlöm, durvára vágom, és ráöntöm a rumot. A mandulát a cukorral, fahéjjal, kardalommal, citromhéjjal, rumos mazsolával és a tejszínnel összekeverem.
A tészta hosszabb oldalait kétfelől majdnem középig kell feltekerni. A levágott tésztacsíkot négy darabba vágom, a tészta tetejére fektetem, és rányomkodom.
A sütőbe téve 50 perc alatt aranysárgára sütöm. Melegen megszórom porcukorral. Frissen a legfinomabb.