Battenberg sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- csipet só
- 6 dkg olvasztott vaj (margarin nem jó hozzá!)
- 6 ek finomliszt
- 1 ek holland kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 25 dkg eper vagy sárgabarack lekvár
- 30 dkg natúr marcipánmassza
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk külön. A sárgájához és fehérjéhez is adjunk 3-3 evőkanálnyi cukrot, a fehérjéhez mehet a só.
A fehérjét verjük kemény habbá, majd a sárgáját is verjük addig, amíg halványsárga nem lesz. Ezután folyamatos keverés közben csorgassuk hozzá a langyosra hűlt, olvasztott vajat. A sárgájához lassú forgató mozdulatokkal keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.
Erre szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet. Készítsünk elő egy kb 20*25 cm-es tepsit, amit béleljünk ki a sütőpapírral. A középe rakjunk egy elválasztót (szintén sütőpapírból) és a fele piskótamasszát öntsük az egyik részébe, a maradék tésztához adjuk hozzá a kakaóport és ezt öntsük a tepsi másik részébe.
Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük meg.
Az elkészült kétszínű piskótát vágjuk ketté, majd további kér részre. Két eltérő színű piskótát lekvárral ragasszunk össze, majd kenjük le a tetejét újabb lekvár réteggel és helyezzük erre, az eltérő színű piskótákat.
Az így elkészült „sakktábla” minden oldalát kenjük le lekvárral és vonjuk be a porcukrozott felületen kinyújtott marcipánmasszával.
Tegyük fél napra a hűtőbe és ezután szeleteljük, tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »