Battenberg sütemény recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- csipet só
- 6 dkg olvasztott vaj (margarin nem jó hozzá!)
- 6 ek finomliszt
- 1 ek holland kakaópor
- 1 tk sütőpor
- 25 dkg eper vagy sárgabarack lekvár
- 30 dkg natúr marcipánmassza
Elkészítése:
A tojásokat válasszuk külön. A sárgájához és fehérjéhez is adjunk 3-3 evőkanálnyi cukrot, a fehérjéhez mehet a só.
A fehérjét verjük kemény habbá, majd a sárgáját is verjük addig, amíg halványsárga nem lesz. Ezután folyamatos keverés közben csorgassuk hozzá a langyosra hűlt, olvasztott vajat. A sárgájához lassú forgató mozdulatokkal keverjük hozzá a felvert tojásfehérjét.
Erre szitáljuk rá a sütőporral elkevert lisztet. Készítsünk elő egy kb 20*25 cm-es tepsit, amit béleljünk ki a sütőpapírral. A középe rakjunk egy elválasztót (szintén sütőpapírból) és a fele piskótamasszát öntsük az egyik részébe, a maradék tésztához adjuk hozzá a kakaóport és ezt öntsük a tepsi másik részébe.
Előmelegített 180 fokos sütőben 15 perc alatt süssük meg.
Az elkészült kétszínű piskótát vágjuk ketté, majd további kér részre. Két eltérő színű piskótát lekvárral ragasszunk össze, majd kenjük le a tetejét újabb lekvár réteggel és helyezzük erre, az eltérő színű piskótákat.
Az így elkészült „sakktábla” minden oldalát kenjük le lekvárral és vonjuk be a porcukrozott felületen kinyújtott marcipánmasszával.
Tegyük fél napra a hűtőbe és ezután szeleteljük, tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »