Barackos gyümölcstorta recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskóta:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukor
- 120 g finomliszt
- 1 teáskanál vaníliás cukor
- csipet só
Krém:
- 500 ml tej
- 1 csomag vaníliaízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 5 g zselatinpor
Gyümölcs:
- 5 barack (friss vagy konzerv)
- 1 evőkanál cukor (ha szükséges)
Elkészítése:
Piskóta:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta vagy piteformát kivajazunk.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a féhérjéket a sóval kemény habbá felverjük. A sárgákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, majd óvatosan, felváltva hozzárforgatjuk a lisztet és a tojáshabot is.
A kész piskótamasszát belesimítjuk az előkészített formába és kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha megsült, akkor hegyjuk teljesen kihűlni.
Krém:
A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a cukorral, majd sűrűre főzzük.
A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a még meleg pudingba keverjük. Addig hűtjük, amíg kenhető lesz az állaga (nem folyós).
Gyümölcsök:
A barackokat megmossuk, kimagozzuk és a húsukat szelteljük fel. Ízlés szerint kevés cukorral ízesíthető.
Ha szeretnéd a barackokat is megforgathatod egy kevés zselatinban, így tartósabb és fényesebb lesz.
Torta összeállítása:
A kihűlt torta tetejét egyenletesen kenjük meg a pudinggal, majd halmokban tegyük rá a barackszeleteket.
Hűtőben pihentessük legalább 1 órán át, hogy a puding és a barack stabil legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »
Batyuk sokasága: töltött falatkák minden alkalomra
Ebben a válogatásban találsz édességeket túróval, epres-túrós változatokat,
Tovább olvasom »
Kolbász minden mennyiségben: leves, főétel, sós sütemény, kelttészta
Ha szereted a karakteres, húsos ízeket, a kolbász az egyik legjobb barátod
Tovább olvasom »
Könnyed habcsók alapú krémes, gyümölcsös desszert. Igen, ez a Pavlova!
A Pavlova a desszertek királynője: egyszerre habos, roppanós és ellenállhat
Tovább olvasom »
Galuska a főszerepben: gyűjts inspirációt és válaszd ki a kedvenced!
A galuska nem csak kísérő, hanem önálló sztár is lehet: legyen szó kolbássz
Tovább olvasom »
Válogatás fehér csoki rajongóknak: 12 mennyei sütemény egy helyen
Készülj fel, hogy belépsz a fehér csoki világába! Vannak itt krémes desszer
Tovább olvasom »