Barackos gyümölcstorta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Piskóta:

  • 4 tojás
  • 120 g cukor
  • 120 g finomliszt
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • csipet só

Krém:

  • 500 ml tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 evőkanál cukor
  • 5 g zselatinpor

Gyümölcs:

  • 5 barack (friss vagy konzerv)
  • 1 evőkanál cukor (ha szükséges)

Elkészítése:

Piskóta:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 24 cm átmérőjű gyümölcstorta vagy piteformát kivajazunk.

A tojásokat szétválasztjuk, majd a féhérjéket a sóval kemény habbá felverjük. A sárgákat fehéredésig keverjük a kétféle cukorral, majd óvatosan, felváltva hozzárforgatjuk a lisztet és a tojáshabot is.

A kész piskótamasszát belesimítjuk az előkészített formába és kb 20-25 percig sütjük (tűpróbát végezzünk!). Ha megsült, akkor hegyjuk teljesen kihűlni.

Krém:

A pudingport csomómentesre keverjük a tejjel és a cukorral, majd sűrűre főzzük.

A zselatint kevés vízben feloldjuk, majd a még meleg pudingba keverjük. Addig hűtjük, amíg kenhető lesz az állaga (nem folyós).

Gyümölcsök:

A barackokat megmossuk, kimagozzuk és a húsukat szelteljük fel. Ízlés szerint kevés cukorral ízesíthető.

Ha szeretnéd a barackokat is megforgathatod egy kevés zselatinban, így tartósabb és fényesebb lesz.

Torta összeállítása:

A kihűlt torta tetejét egyenletesen kenjük meg a pudinggal, majd halmokban tegyük rá a barackszeleteket.

Hűtőben pihentessük legalább 1 órán át, hogy a puding és a barack stabil legyen.