Banános tekercs recept

Hozzávalók egy 30*40 cm-es tepsihez:
A tésztához:
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g porcukor
- 40 g kakaópor
- 2 ek csokoládés pudingpor
- 1 mk szódabikarbóna
A krémhez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 200 ml tej
- 2 ek liszt
- 200 g margarin
- 100 g porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 g kakaópor
Az összeállításhoz:
- 2 banán
- 50 g étcsokoládé
Elkészítése:
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük. Óvatosan hozzákeverjük a kakaóport, a csokoládés pudingport és a szódabikarbónát.
A tésztát egy nagyobb, sütőpapírral bélelt tepsibe (30×40) simítjuk és pár perc alatt megsütjük 180 fokon. Látni fogjuk, ha megsült.
A tésztát a sütőből kivéve, a hosszabbik oldalánál fogva azonnal feltekerjük egy konyharuha segítségével, majd kihűtjük.
A tojást elkeverjük a liszttel és a tejjel, majd rövid idő alatt sűrűre főzzük a pudingot. Kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk és belekeverjük a pudingot.
A krémet (lemérve) két részre osztjuk. Az egyik felébe vaníliás cukrot, a másik felébe kakaóport keverünk.
A világos krémet egyenletesen a kitekert tésztára kenjük, majd erre a sötétet. A banánok végeit levágjuk, kissé segítünk kiegyenesíteni őket. A tészta egy oldalára helyezzük őket, majd a tekercset óvatosan feltekerjük.
Ha szeretnénk, készíthetünk csokoládét a tekercs tetejére vízgőz felett olvasztva. Ekkor az olvasztott csokoládét egy zacskóba töltjük, a végét levágjuk, majd óvatosan a süteményre húzzuk.
A nagymamám szerint egy éjszaka állás jót tesz neki.
Tipp:
A nagymamám legfinomabb receptje.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »