Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Banános majomkenyér recept

Banános majomkenyér
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 40 g olvasztott vaj
    • 225 ml tej
    • 50 ml víz
    • 35 g cukor
    • 1 zacskó porélesztő
    • 550 g liszt
    • csipet só
    • banán (nagyjából 5-6 kisebb kellett)

    sziruphoz:

    • 200 g vaj
    • 200 g cukor
    • 1 tk fahéj

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összedagasztjuk és letakarva hagyjuk duplájára kelni.

    Közben a sziruphoz a vajat a cukorral felolvasztjuk, hozzákeverjük a fahéjat is.

    Ha megkelt a tészta, akkor egy gyümölcskenyérformának az aljába teszünk egy réteg felszeletelt banánt, öntünk rá pár evőkanállal a szirupból. A tésztából dió nagyságú kis golyókat formálunk, szépen egymás mellé teszünk egy sornyit, ere jön megint egy réteg banán, a maradék szirup fele, újabb tésztagolyó-sor, végül pedig egy végső banánréteg leöntve a szirup másik felével.

    Amíg a sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig hagyjuk még kelni egy picit. Tegyük a formát egy üres tepsibe, hogy felfogja a kicsorduló vajat és toljuk sütőbe olyan 30-35 percre.

    Mikor megsült azonnal fordítsuk ki a formából, én egy hőálló tálra tettem és a tetejét (ami eddig az alja volt) még egy kicsit meg is grilleztem 220 fokon.

    Tipp:

    nekem kisit édes, nyugodtan csökkentsd a cukrot a szirupban
    nem maradt ki a tojás a listából, tényleg nincs benne

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá