Banános majomkenyér recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 g olvasztott vaj
- 225 ml tej
- 50 ml víz
- 35 g cukor
- 1 zacskó porélesztő
- 550 g liszt
- csipet só
- banán (nagyjából 5-6 kisebb kellett)
sziruphoz:
- 200 g vaj
- 200 g cukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedagasztjuk és letakarva hagyjuk duplájára kelni.
Közben a sziruphoz a vajat a cukorral felolvasztjuk, hozzákeverjük a fahéjat is.
Ha megkelt a tészta, akkor egy gyümölcskenyérformának az aljába teszünk egy réteg felszeletelt banánt, öntünk rá pár evőkanállal a szirupból. A tésztából dió nagyságú kis golyókat formálunk, szépen egymás mellé teszünk egy sornyit, ere jön megint egy réteg banán, a maradék szirup fele, újabb tésztagolyó-sor, végül pedig egy végső banánréteg leöntve a szirup másik felével.
Amíg a sütőt előmelegítjük 180 fokra, addig hagyjuk még kelni egy picit. Tegyük a formát egy üres tepsibe, hogy felfogja a kicsorduló vajat és toljuk sütőbe olyan 30-35 percre.
Mikor megsült azonnal fordítsuk ki a formából, én egy hőálló tálra tettem és a tetejét (ami eddig az alja volt) még egy kicsit meg is grilleztem 220 fokon.
Tipp:
nekem kisit édes, nyugodtan csökkentsd a cukrot a szirupban
nem maradt ki a tojás a listából, tényleg nincs benne