Banánkenyér recept
Hozzávalók:
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 érett banán
- 20 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg vaj
- fahéj
- reszelt citromhéj
- vaníliaaroma
- 10 dkg durvára tört dió
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben a vajat megolvasztom. Gyors mozdulatokkal, nehogy rántotta legyen belőle, elegyítem a tojásos keveréket a vajjal, majd belekeverem a villával pépesre nyomott banánt, megszórom fahéjjal, reszelt citromhéjjal és egy kis vaníliaaromát is teszek bele.
Hozzáadom a lisztet és a sütőport, beletördelem a diót és sűrű masszává keverem.
Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába töltöm, majd 180 fokon 45 perc alatt barnára sütöm. Tűpróbával kell ellenőrizni, nem mindig sül meg ennyi idő alatt.
Vanília vagy csokiöntettel desszertként is megállja a helyét, de anélkül, szárazon, reggelire is finom.
Tipp:
Minél érettebb a banán, annál édesebb lesz a süti, illetve könnyebb is összetörni. Én a már-már fekete külsejű banánokat szeretem erre a célra, amit más már lehet, hogy inkább kidobna, pedig belül még teljesen jó.