Banánkenyér recept

Hozzávalók:
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 érett banán
- 20 dkg liszt
- 6 dkg cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg vaj
- fahéj
- reszelt citromhéj
- vaníliaaroma
- 10 dkg durvára tört dió
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral habosra keverem, közben a vajat megolvasztom. Gyors mozdulatokkal, nehogy rántotta legyen belőle, elegyítem a tojásos keveréket a vajjal, majd belekeverem a villával pépesre nyomott banánt, megszórom fahéjjal, reszelt citromhéjjal és egy kis vaníliaaromát is teszek bele.
Hozzáadom a lisztet és a sütőport, beletördelem a diót és sűrű masszává keverem.
Sütőpapírral bélelt őzgerinc formába töltöm, majd 180 fokon 45 perc alatt barnára sütöm. Tűpróbával kell ellenőrizni, nem mindig sül meg ennyi idő alatt.
Vanília vagy csokiöntettel desszertként is megállja a helyét, de anélkül, szárazon, reggelire is finom.
Tipp:
Minél érettebb a banán, annál édesebb lesz a süti, illetve könnyebb is összetörni. Én a már-már fekete külsejű banánokat szeretem erre a célra, amit más már lehet, hogy inkább kidobna, pedig belül még teljesen jó.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »