Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Bakacsók recept

Bakacsók
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    Tészta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 5 kanál cukor
    • 6 kanál forró víz
    • 18 dkg darált dió
    • 6 kanál liszt
    • 1 cs sütőpor

    Krém:

    • 20 dkg porcukor
    • 25 dkg margarin
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 dl erős kávé
    • 3 dl tej
    • 4 kanál liszt
    • ízlés szerint mazsola

    Elkészítése:

    A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport és a fehérjék keményre vert habját.

    Az egész masszát jól összekeverjük és egy közepes tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

    A krémhez a tejet a liszttel, a cukorral és a kávéval megfőzzük. Ha kihűlt, még forrón hozzáadjuk a margarint és a tojássárgákat. A kapott krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Tetejére mazsolát szórunk és csokit reszelünk.

    Tipp:

    Én a családnak másfélszeres adagot szoktam csinálni, mert gyorsan fogy! :)

    A bakacsók kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 322 kcal
    Fehérje: 6 g
    Szénhidrát: 24 g
    Zsír: 21 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá