Bakacsók recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Elkészítése:
A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport és a fehérjék keményre vert habját.
Az egész masszát jól összekeverjük és egy közepes tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).
A krémhez a tejet a liszttel, a cukorral és a kávéval megfőzzük. Ha kihűlt, még forrón hozzáadjuk a margarint és a tojássárgákat. A kapott krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Tetejére mazsolát szórunk és csokit reszelünk.
Tipp:
Én a családnak másfélszeres adagot szoktam csinálni, mert gyorsan fogy! :)
A bakacsók kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 322 kcal
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 21 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 24 g
Zsír: 21 g
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.