Bakacsók

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás
  • 5 kanál cukor
  • 6 kanál forró víz
  • 18 dkg darált dió
  • 6 kanál liszt
  • 1 cs sütőpor

Krém:

  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája
  • 1 dl erős kávé
  • 3 dl tej
  • 4 kanál liszt
  • ízlés szerint mazsola

Elkészítése:

A tésztához a tojássárgákat a cukorral és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a diót, a lisztet, a sütőport és a fehérjék keményre vert habját.

Az egész masszát jól összekeverjük és egy közepes tepsiben, 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük (tűpróbát végezzünk!).

A krémhez a tejet a liszttel, a cukorral és a kávéval megfőzzük. Ha kihűlt, még forrón hozzáadjuk a margarint és a tojássárgákat. A kapott krémet rákenjük a kihűlt tésztára. Tetejére mazsolát szórunk és csokit reszelünk.

Tipp:

Én a családnak másfélszeres adagot szoktam csinálni, mert gyorsan fogy! :)