Baileys-es kocka recept

Hozzávalók egy 25*25 cm-es sütőformához:
Tészta:
- 18 dkg finomliszt
- 3 dkg kakaópor
- 15 dkg cukor
- 3 g szódabikarbóna
- 10 dkg olvasztott vaj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 90 ml tej
- 50 ml Baileys krémlikőr
- 90 ml forró víz
Öntet:
- 1 tubus sűrített tej
- 50 ml Baileys krémlikőr
- 5 dkg étcsokoládé
Krém:
- 2 dl tejszín
- 2 ek porcukor
- 2 ek kakaópor
- 50 ml Baileys krémlikőr
Díszítés:
- 5 dkg étcsokoládé
- 1 tk étolaj
- tortadara
Elkészítése:
A sütőt 180 °C-ra melegítjük. Egy 25 * 25 cm-es tepsibe sütőpapírt fektetünk.
A tésztához összevegyítjük a száraz hozzávalókat, majd hozzákeverjük a nedves hozzávalókat. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 20 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Közben az öntethez felmelegítjük a sűrített tejet, hozzáadjuk a csokoládét és addig keverjük amíg a csokoládé felolvad, végül hozzákeverjük a likőrt is.
Ha a tészta megsült még melegen, egy fakanál nyelével lyukakat szúrunk a tésztába és a lyukakba csurgatjuk az öntetet, majd teljesen kihűtjük.
A tejszínt a cukorral, kakaóval és a likőrrel kemény habbá verjük és rásimítjuk a tésztára, majd a süteményt olvasztott csokoládéval lecsorgatva és tortadarával megszórva díszítjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »