Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Aszalt barackkal és marcipánnal töltött mézes puszedli recept

Aszalt barackkal és marcipánnal töltött mézes puszedli
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 25 dkg finomliszt
    • 7,5 dkg rétesliszt
    • 7,5 dkg méz
    • 7,5 dkgg porcukor
    • 5 dkg puha vaj
    • 2 kisebb  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,5 kk szódabikarbóna
    • 2 kk mézeskalács fűszer (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)

    A töltelékhez:

    • aszalt sárgabarack
    • marcipán

    A mázhoz:

    • olvasztott fehér és étcsoki kevés olajjal elkeverve
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehéje, 10 dkg porcukor, kevés citromlé

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral jól kihabosítjuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk a masszát.

    A kész tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük minimum néhány órára, de akár egy éjszakát is ott tölthet.

    A nagyobb barackokat elfelezzük, majd mindegyikbe teszünk 1-1 kis darab marcipánt.

    A jól lehűtött tésztát elfelezzük. Az egyik felét rúddá sodorjuk és nagyjából azaonos méretűre vágjuk. A korongokat egyesével ellapítjuk és mindegyik közepébe teszünk egy marcipánnal töltött barackot. A tésztából gömböt formálunk, tenyereink között kissé ellapítjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

    A kész puszedliket 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.

    A mázhoz a csokikat az olajjal külön-külön felolvasztjuk, majd belemártjuk a puszedliket vagy leöntjük és hagyjuk megszáradni.

    A tojásfehérjés mázhoz a cukrot és a tojásfehérjét egy edénybe tesszük. Gőz főlé tesszük és elkezdjük felverni. Közben kevés citromlevet is adunk hozzá. Amikor belenyúlva csípi az ujjunkat a hab, akkor levesszük a gőzről és belemárjuk a süteményeket. Másnapig hagyjuk száradni.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá