Aszalt barackkal és marcipánnal töltött mézes puszedli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 7,5 dkg rétesliszt
- 7,5 dkg méz
- 7,5 dkgg porcukor
- 5 dkg puha vaj
- 2 kisebb
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 2 kk mézeskalács fűszer (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
A töltelékhez:
- aszalt sárgabarack
- marcipán
A mázhoz:
- olvasztott fehér és étcsoki kevés olajjal elkeverve
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehéje, 10 dkg porcukor, kevés citromlé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jól kihabosítjuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk a masszát.
A kész tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük minimum néhány órára, de akár egy éjszakát is ott tölthet.
A nagyobb barackokat elfelezzük, majd mindegyikbe teszünk 1-1 kis darab marcipánt.
A jól lehűtött tésztát elfelezzük. Az egyik felét rúddá sodorjuk és nagyjából azaonos méretűre vágjuk. A korongokat egyesével ellapítjuk és mindegyik közepébe teszünk egy marcipánnal töltött barackot. A tésztából gömböt formálunk, tenyereink között kissé ellapítjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
A kész puszedliket 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokikat az olajjal külön-külön felolvasztjuk, majd belemártjuk a puszedliket vagy leöntjük és hagyjuk megszáradni.
A tojásfehérjés mázhoz a cukrot és a tojásfehérjét egy edénybe tesszük. Gőz főlé tesszük és elkezdjük felverni. Közben kevés citromlevet is adunk hozzá. Amikor belenyúlva csípi az ujjunkat a hab, akkor levesszük a gőzről és belemárjuk a süteményeket. Másnapig hagyjuk száradni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »