Aszalt barackkal és marcipánnal töltött mézes puszedli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A tésztához:
- 25 dkg finomliszt
- 7,5 dkg rétesliszt
- 7,5 dkg méz
- 7,5 dkgg porcukor
- 5 dkg puha vaj
- 2 kisebb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 kk szódabikarbóna
- 2 kk mézeskalács fűszer (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
A töltelékhez:
- aszalt sárgabarack
- marcipán
A mázhoz:
- olvasztott fehér és étcsoki kevés olajjal elkeverve
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehéje, 10 dkg porcukor, kevés citromlé
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jól kihabosítjuk, majd a többi hozzávalót is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk a masszát.
A kész tésztát folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük minimum néhány órára, de akár egy éjszakát is ott tölthet.
A nagyobb barackokat elfelezzük, majd mindegyikbe teszünk 1-1 kis darab marcipánt.
A jól lehűtött tésztát elfelezzük. Az egyik felét rúddá sodorjuk és nagyjából azaonos méretűre vágjuk. A korongokat egyesével ellapítjuk és mindegyik közepébe teszünk egy marcipánnal töltött barackot. A tésztából gömböt formálunk, tenyereink között kissé ellapítjuk és sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
A kész puszedliket 170 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt megsütjük. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A mázhoz a csokikat az olajjal külön-külön felolvasztjuk, majd belemártjuk a puszedliket vagy leöntjük és hagyjuk megszáradni.
A tojásfehérjés mázhoz a cukrot és a tojásfehérjét egy edénybe tesszük. Gőz főlé tesszük és elkezdjük felverni. Közben kevés citromlevet is adunk hozzá. Amikor belenyúlva csípi az ujjunkat a hab, akkor levesszük a gőzről és belemárjuk a süteményeket. Másnapig hagyjuk száradni.