Aranygaluska recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tészta:
- 50 dkg finomliszt
- 2 dkg élesztő
- 2,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 10 dkg vaj olvasztva
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Tetejére:
- 5 dkg vaj olvasztva
- 3 csipet fahéj
- 4 ek kristálycukor
Vaníliasodóhoz:
- 5 dl tej
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 1 ek finomliszt
- cukor vagy 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A tejet felmelegítünk, kevés cukrot keverünk bele és belemorzsoljuk az élesztőt.
A lisztet szitáljuk egy tálba, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a maradék cukrot.
Összedolgozzuk és ha nagyjából összeállt, adjuk hozzá a felolvasztott vajat is és dagasszuk kb 10 percig.
1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk kétujjnyi vastagra a megkelt tésztát és lisztezett pohárral szaggatjuk ki belőle a pogácsaformákat.
Egy kivajazott jénai tálba fektetjük bele az első sort és körbebekenjük olvasztott vajjal és meghintjük fahéjjal és cukorral. Rétegezzük egészen addig, míg el nem fogynak az alapanyagok.
Sütőben 180 fokon fél óráig sütjük.
A tojássárgákat a cukorral keverjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet és a vaníliás cukrot és a tejet, majd állandó kevergetés mellett, lassú tűzön főzzük krémesre.
A sodóval leöntve tálaljuk a galuskát.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »