Anya torta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta: a mérce egy 2,5 dl-es bögre
- 1 bögre tejföl
- 1 bögre olaj
- 1 bögre cukor
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 4 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál szódabikarbóna
- 1 marék durvára vágott dió
Krém:
- 6 dl tej
- 10 csapott evőkanál liszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg vaj vagy margarin
- 40 dk porcukor
- 2 citrom leve és reszelt héja
- lekvár vagy dzsem
Máz:
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 dl olaj
Elkészítése:
A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Egy 40*28 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk.
Az olajat, a tojást, a szódabikarbónát, a cukrot, a sütőport és a a lisztet egy tálba öntjük és kézi mixerrel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt és a kakaóport, majd az egészet csomómentesre keverjük.
A kész masszát az előkészített tepsibe öntjük, elsimítjuk és rászórjuk a diót.
Betoljuk a sütőbe és 10-15 perc alatt megsütjük. Tűpróbát végezzünk! Félig kinyitjuk a sütő ajtaját és így hagyjuk kihűlni a lapot.
A tejben elkeverjük csomómentesre a lisztet és a vaníliás cukrot, majd sűrűre felfőzzük és kihűtjük. Közben a margarint a porcukorral jól kihabosítjuk és belekeverjük a citrom héját és levét is. A kihűlt krémhez hozzáadjuk a kihabosított margarint és az egészet jól eldolgozzuk.
A lapot kettévágjuk. Az alsó lapra rákenjük a krém felét, rátesszük a másik lapot és rákenjük a maradék krémet.
A csokit az olajjal vízgőz felett megolvasztjuk, majd ha langyosra hűlt, akkor ráöntjük a sütire és elsimítjuk.
3-4 órára hűtőbe tesszük, majd forró vízbe mártott késsel felszeleteljük.