Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angyalszem recept

Angyalszem
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg finomliszt
    • 14 dkg margarin
    • 10 dkg porcukor
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    A hempergetéshez:

    • 2 ek kristálycukor

    A kókuszoshoz:

    • 3 ek kókuszreszelék

    A sütemény lekenéséhez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje

    A lyukakba:

    • 2 ek baracklekvár

    Elkészítése:

    A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Egyik felébe belegyúrjuk a kókuszreszeléket.

    A két cipót fóliába csomagolva 20 percre a fagyasztóba tesszük. (Vagy a hűtőbe 1 órára.)

    A tésztákból dió nagyságú gombócokat formázunk. A sima tésztából formázott gombócokat kristálycukorban meghempergetjük. Minden gombócot sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk, egymástól kellő távolságra. Mindegyik gombóc közepét egy fakanál végével benyomjuk. A kókuszos golyók oldalát tojásfehérjével kenjük le.

    180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A kihűlt sütemény lyukas részébe lekvárt teszünk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá