Angyalszem recept
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Egyik felébe belegyúrjuk a kókuszreszeléket.
A két cipót fóliába csomagolva 20 percre a fagyasztóba tesszük. (Vagy a hűtőbe 1 órára.)
A tésztákból dió nagyságú gombócokat formázunk. A sima tésztából formázott gombócokat kristálycukorban meghempergetjük. Minden gombócot sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk, egymástól kellő távolságra. Mindegyik gombóc közepét egy fakanál végével benyomjuk. A kókuszos golyók oldalát tojásfehérjével kenjük le.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A kihűlt sütemény lyukas részébe lekvárt teszünk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »









