Angyalszem

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó
Angyalszem

Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 14 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojássárgája

A hempergetéshez:

  • 2 ek kristálycukor

A kókuszoshoz:

  • 3 ek kókuszreszelék

A sütemény lekenéséhez:

  • 1 tojásfehérje

A lyukakba:

  • 2 ek baracklekvár

Elkészítése:

A tojásokat kettéválasztjuk. A tojássárgákat a cukrokkal és a margarinnal habosra keverjük, majd a liszttel összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Egyik felébe belegyúrjuk a kókuszreszeléket.

A két cipót fóliába csomagolva 20 percre a fagyasztóba tesszük. (Vagy a hűtőbe 1 órára.)

A tésztákból dió nagyságú gombócokat formázunk. A sima tésztából formázott gombócokat kristálycukorban meghempergetjük. Minden gombócot sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk, egymástól kellő távolságra. Mindegyik gombóc közepét egy fakanál végével benyomjuk. A kókuszos golyók oldalát tojásfehérjével kenjük le.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. A kihűlt sütemény lyukas részébe lekvárt teszünk.