Angol karácsonyi sütemény recept

Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 22 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 27 dkg vegyes gyümölcs (mazsola, aszalt szilva, barack, dió, mandula, kandírozott gyümölcsök)
Máz:
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, citrom héját, levét és a lisztet.
Hozzáöntjük a gyümölcsöket, elkeverjük és zsírozott, lisztezett formába tesszük (nálam 30*11 cm-es sütőforma).
180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kicsit pirulna a teteje, tegyünk rá alufóliát.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk.
Ha kihűlt a tésztánk, meglocsoljuk a citromos mázzal. Kicsit hagyjuk dermedni, majd szeleteljük. A citrommáz helyett, simán porcukorral is megszórhatjátok.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »
10 nagyszerű bableves, amit ki kell próbálnod!
Ha van étel, ami igazi klasszikus a magyar konyhában, az bizony a bableves.
Tovább olvasom »
Inzulinrezisztencia vacsoraötletek – gyors és egészséges receptek
Az inzulinrezisztencia étrend egyik legnehezebb pontja a vacsora megtervezé
Tovább olvasom »
10 különleges és csodás torta telis-tele csokival!
Ez a válogatás a csokirajongók álma: krémes, mousse-os, gyümölcsös, sőt még
Tovább olvasom »