Angol karácsonyi sütemény recept

Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 22 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 27 dkg vegyes gyümölcs (mazsola, aszalt szilva, barack, dió, mandula, kandírozott gyümölcsök)
Máz:
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, citrom héját, levét és a lisztet.
Hozzáöntjük a gyümölcsöket, elkeverjük és zsírozott, lisztezett formába tesszük (nálam 30*11 cm-es sütőforma).
180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kicsit pirulna a teteje, tegyünk rá alufóliát.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk.
Ha kihűlt a tésztánk, meglocsoljuk a citromos mázzal. Kicsit hagyjuk dermedni, majd szeleteljük. A citrommáz helyett, simán porcukorral is megszórhatjátok.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »