Angol karácsonyi sütemény recept

Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 22 dkg vaj
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 citrom reszelt héja
- 1/2 citrom leve
- 27 dkg vegyes gyümölcs (mazsola, aszalt szilva, barack, dió, mandula, kandírozott gyümölcsök)
Máz:
- 15 dkg porcukor
- 1/2 citrom leve
- 1 evőkanál víz
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, citrom héját, levét és a lisztet.
Hozzáöntjük a gyümölcsöket, elkeverjük és zsírozott, lisztezett formába tesszük (nálam 30*11 cm-es sütőforma).
180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kicsit pirulna a teteje, tegyünk rá alufóliát.
A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk.
Ha kihűlt a tésztánk, meglocsoljuk a citromos mázzal. Kicsit hagyjuk dermedni, majd szeleteljük. A citrommáz helyett, simán porcukorral is megszórhatjátok.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »