Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angol karácsonyi sütemény recept

Angol karácsonyi sütemény
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 22 dkg liszt
    • 15 dkg cukor
    • 22 dkg vaj
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1/2 citrom leve
    • 27 dkg vegyes gyümölcs (mazsola, aszalt szilva, barack, dió, mandula, kandírozott gyümölcsök)

    Máz:

    • 15 dkg porcukor
    • 1/2 citrom leve
    • 1 evőkanál víz

    Elkészítése:

    A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, citrom héját, levét és a lisztet.

    Hozzáöntjük a gyümölcsöket, elkeverjük és zsírozott, lisztezett formába tesszük (nálam 30*11 cm-es sütőforma).

    180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kicsit pirulna a teteje, tegyünk rá alufóliát.

    A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk.

    Ha kihűlt a tésztánk, meglocsoljuk a citromos mázzal. Kicsit hagyjuk dermedni, majd szeleteljük. A citrommáz helyett, simán porcukorral is megszórhatjátok.

    Jó étvágyat!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá