Angol karácsonyi sütemény

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Angol karácsonyi sütemény

Hozzávalók:

  • 22 dkg liszt
  • 15 dkg cukor
  • 22 dkg vaj
  • 4 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1/2 citrom leve
  • 27 dkg vegyes gyümölcs (mazsola, aszalt szilva, barack, dió, mandula, kandírozott gyümölcsök)

Máz:

  • 15 dkg porcukor
  • 1/2 citrom leve
  • 1 evőkanál víz

Elkészítése:

A tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a puha vajat, citrom héját, levét és a lisztet.

Hozzáöntjük a gyümölcsöket, elkeverjük és zsírozott, lisztezett formába tesszük (nálam 30*11 cm-es sütőforma).

180 fokos sütőben 35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! Ha kicsit pirulna a teteje, tegyünk rá alufóliát.

A mázhoz a cukrot, citrom levét és a forró vizet összekeverjük és egy kanállal kicsit kihabosítjuk.

Ha kihűlt a tésztánk, meglocsoljuk a citromos mázzal. Kicsit hagyjuk dermedni, majd szeleteljük. A citrommáz helyett, simán porcukorral is megszórhatjátok.

Jó étvágyat!