Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Angelina álma recept

Angelina álma
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tetejére:

    • 10 dkg étcsokoládé
    • 2 evőkanál étolaj

    A tésztához:

    • 1 evőkanál méz
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 0,25 dl tej
    • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
    • 5-10 dkg cukor
    • 7 dkg vaj vagy margarin
    • 30 dkg liszt

    A krémhez:

    • 5,5 dl tej
    • 2 cs puncs ízű pudingpor
    • 10 dkg cukor
    • 15 dkg vaj vagy margarin

    Elkészítése:

    A margarint és a tejet összemelegítjük, majd a tészta többi hozzávalóit hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle.

    A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 16*24 cm-es lapokra. Helyezzük őket sütőpapíros sütőlapokra (vagy zsírozott, lisztezett tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon 7-8 perc alatt süssük meg a lapokat egyenként.

    A pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint és jól összedolgozzuk az egészet.

    A krémet 3 részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat.

    Gőz felett felmelegítjük a csokit és az olajat, majd a sütire simítjuk. Hűtőbe tesszük, miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá