Angelina álma

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tetejére:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál étolaj

A tésztához:

  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 2 tojás
  • 0,25 dl tej
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 5-10 dkg cukor
  • 7 dkg vaj vagy margarin
  • 30 dkg liszt

A krémhez:

  • 5,5 dl tej
  • 2 cs puncs ízű pudingpor
  • 10 dkg cukor
  • 15 dkg vaj vagy margarin

Elkészítése:

A margarint és a tejet összemelegítjük, majd a tészta többi hozzávalóit hozzáadjuk és tésztát gyúrunk belőle.

A gyúrt tésztánkat osszuk el 4 felé, majd lisztezett deszkán nyújtsuk ki 16*24 cm-es lapokra. Helyezzük őket sütőpapíros sütőlapokra (vagy zsírozott, lisztezett tepsi hátuljára) és előmelegített sütőben kb 200 fokon 7-8 perc alatt süssük meg a lapokat egyenként.

A pudingport a cukorral, tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha vajat vagy margarint és jól összedolgozzuk az egészet.

A krémet 3 részre osztjuk és betöltjük vele a lapokat.

Gőz felett felmelegítjük a csokit és az olajat, majd a sütire simítjuk. Hűtőbe tesszük, miután megkötött a bevonat, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!