Ananászos-kókuszos rombusz recept
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg liszt
- 3 db FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 22 dkg cukor
- 1 zacskó vaníliáscukor
- 2,5 dl tejszín
- 1/2 zacskó sütőpor
A tepsi kikenéséhez:
- margarin
A tetejére:
- 1 kis doboz ananászkonzerv
- 17 dkg kókuszreszelék
- 22 dkg cukor
- 2-3 evőkanál tej
- 12 dkg vaj vagy margarin
Elkészítése:
A tésztához a tejszínt robotgéppel félkemény habbá verjük. Közben beleszitáljuk a kétféle cukrot, végül egyenként belekeverjük a felütött tojásokat is.
A lisztet összevegyítjük a sütőporral, majd a krémbe szitáljuk. A tésztát margarinnal kikent tepsibe öntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és 175 fokon (gáz-tűzhelynél 2-es fokozaton) kb. 15 percig elősütjük.
A kókuszreszeléket teflonbevonatú serpenyőben zsiradék hozzáadása nélkül rózsaszínűre pirítjuk.
A vajat vagy a margarint lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a cukrot és a tejet. Felforraljuk, beleszórjuk a pirított kókuszreszeléket és összefőzzük. Az edényt levesszük a tűzről.
Az ananászt lecsöpögtetjük és apró darabokra vágjuk, majd a kókuszkrémbe keverjük.
A gyümölcsös krémet egyenletesen az elősütött tésztára simítjuk, és a tésztát ugyanazon a hőfokon további 15-20 percig sütjük.
A tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd rombusz alakúra szeleteljük.
Tepsi méret:
24×34 cm