Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Amerikai krémes recept

Amerikai krémes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tészta: (29*24 cm-es tepsihez)

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 150 g kristálycukor
    • 120 ml víz
    • 2 evőkanál olvasztott vaj
    • 200 g liszt
    • 1 csomag sütőpor
    • 2 evőkanál kakaópor

    Krém:

    • 7  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 evőkanál kristálycukor
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 6 dl tej

    Tetejére:

    • 4 dl habtejszín
    • csokiforgács

    Elkészítése:

    A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, tovább keverve a robotgéppel belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet.

    A pudingport egy edényben egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sűrű krémet főzünk belőle.

    A tojások fehérjét a cukorral addig verjük, amíg a cukorszemek szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk. A pudingot még forrón a habhoz keverjük.

    A sütőből kivett tésztára kenjük a krémet és visszatoljuk sülni még 15 percre. Az egészet langyosra hűtjük.

    A tejszínt felverjük és vagy csak rásimítjuk a süti tetejére, vagy nyomózsákba töltve díszítjük vele a süteményt. Rászórjuk a csokiforgácsot és felszeleteljük, majd tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá