Amerikai krémes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tészta: (29*24 cm-es tepsihez)

  • 7 tojássárgája
  • 150 g kristálycukor
  • 120 ml víz
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • 200 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál kakaópor

Krém:

  • 7 tojásfehérje
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 6 dl tej

Tetejére:

  • 4 dl habtejszín
  • csokiforgács

Elkészítése:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, tovább keverve a robotgéppel belekeverjük az olvasztott vajat, majd a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet és vizet is felváltva beledolgozzuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk és 180 fokon 20 percig sütjük. Míg a piskóta sül elkészítjük a krémet.

A pudingport egy edényben egy kicsi tejjel csomómentesre keverjük, majd a többi tejet is hozzákeverve sűrű krémet főzünk belőle.

A tojások fehérjét a cukorral addig verjük, amíg a cukorszemek szépen elolvadnak és fényes kemény habot kapunk. A pudingot még forrón a habhoz keverjük.

A sütőből kivett tésztára kenjük a krémet és visszatoljuk sülni még 15 percre. Az egészet langyosra hűtjük.

A tejszínt felverjük és vagy csak rásimítjuk a süti tetejére, vagy nyomózsákba töltve díszítjük vele a süteményt. Rászórjuk a csokiforgácsot és felszeleteljük, majd tálaljuk.